Help iemand die u dierbaar is

Ruim 2 miljoen Nederlanders, d.w.z. bijna 15% van 12 jaar of ouder, hebben moeilijkheden bij de communicatie wegens een of andere vorm van gehoorverlies. Gehoorverlies is een van de belangrijkste gezondheidsproblemen in de wereld en tegelijk een van de best behandelbare.

Gehoorverlies heeft niet enkel invloed op de persoon in kwestie. Ook de echtgeno(o)t(e), familieleden en vrienden ondervinden er hinder van. En laat ons eerlijk zijn: gehoorverlies kan ook gevaarlijk zijn. Zo bestaat het risico dat belangrijke geluiden zoals naderende auto's niet gehoord worden tijdens het rijden of wandelen in het verkeer. Iemand ervan overtuigen om hulp te zoeken voor het gehoorverlies is de juiste keuze, maar niet altijd eenvoudig.

 

 

Wat u kunt doen

  • Spreek uw dierbare aan over wat hem/haar dwarszit over gehoorverlies
  • Herinner hem/haar aan het gehoorverlies telkens u iets voor hem/haar "vertaalt" of herhaalt.
  • Spoor hem/haar aan om een audicien of website als www.phonak.nl te raadplegen voor verder onderzoek of antwoord op zijn/haar vragen. 
  • Bied hem/haar aan om mee te gaan naar een consult over gehoorverlies.
 

 

9 op 10 klanten zijn “erg tevreden” met de geluidskwaliteit van LyricrGebaseerd op een enquête met 100 patiënten die gedurende minstens 30 dagen gebruik hebben gemaakt van Lyric

Lyric OneSourceHearing