Gehoorverlies begrijpen

Gemiddeld wachten personen met gehoorverlies bijna 10 jaar voor ze er iets aan doen. Te weinig mensen nemen tijdig de beslissing om stappen te ondernemen voor het terugwinnen van hun gehoor en de verbetering van hun levenskwaliteit. Indien u denkt dat u misschien aan gehoorverlies lijdt, probeer dan deze snelle en eenvoudige zelfbeoordeling van uw gehoor bij u thuis, om na te gaan of overleg met een audicien nodig is.q Zo is volgens een recente enquete 91% van de Lyric-gebruikers het ermee eens dat ze duidelijk kunnen horen in meer situaties dan toen ze nog geen Lyric gebruikten. Gebaseerd op 100 patienten die gedurende minstens 30 dagen gebruik hebben gemaakt van Lyric.

Wacht niet te lang. Studies tonen aan dat gehoorverlies uw levenskwaliteit aanzienlijk kan beïnvloeden: meer dan de helft van de ondervraagde mensen die geen hoortoestel dragen beweren dat ze zich eenzaam voelen en dat ze heel wat minder comfortabel leven. Door elke dag een hoortoestel te dragen, kunt u opnieuw volop genieten van de mooiste momenten en geluiden.qGebaseerd op 100 patienten die gedurende minstens 30 dagen gebruik hebben gemaakt van Lyric

Het is vaak niet evident om gehoorverlies te herkennen, omdat het geleidelijk gebeurt en u enkel hoort wat u hoort. Daarom denkt u misschien dat u alles nog goed hoort, terwijl u misschien al een licht gehoorverlies hebt. Uw hersenen passen zich gewoon aan de nieuwe situatie aan en compenseren de verzwakte signalen die afkomstig zijn van uw oren. Na een tijdje vergeten uw hersenen letterlijk hoe te horen, omdat ze zich het geluid van woorden niet herinneren.

Dit hoeft niet zo te zijn. Moderne hoortoestellen zijn beschikbaar met een veelheid van functies en ontwerpen. Uw audicien zal u helpen met het kiezen van de perfecte oplossing voor u. Hij of zij zal rekening houden met uw hoorbehoeften, de vorm van uw gehoorgangen, uw levensstijl, budget en persoonlijke voorkeur.

Hooroplossingen

In uw zoektocht naar toelichting over uw opties is hier wat algemene informatie over hoortoestellen en de onzichtbare Lyric-oplossing, zodat u een gefundeerde beslissing kunt nemen en het best mogelijke hoortoestel voor u kunt vinden.

Met de laatste technologische innovaties zijn er nu mogelijkheden voor alle soorten gehoorverlies en alle levensstijlen. De kostprijs, kwaliteit, functies en plaatsing van hoortoestellen kunnen sterk variëren. Ons doel bestaat erin u alle informatie aan te reiken zodat u de beste hooroplossing kunt kiezen voor uw levensstijl.

Soorten van hoortoestel

Hoortoestellen achter het oor (AHO)

Hoortoestellen achter het oor zijn typisch de meest zichtbare apparaten en ook de meest traditionele. Deze hoortoestellen bestaan uit een grote behuizing, meestal uit kunststof, die achter het oor zit met een buis of draad die in het oor loopt en de zender van geluid. AHO-hoortoestellen kunnen op maat worden ingesteld en zijn krachtig, maar vallen vrij snel op en vereisen vervanging van de batterij en onderhoud door de gebruiker.

 

In Het Oor Hoortoestellen (IHO)

In de hoortoestellen zijn er gegoten kunststof schalen die volledig in het buitenste deel van uw oor passen. Deze hoortoestellen zijn ontworpen voor matig tot ernstig gehoorverlies. Daarnaast zijn deze toestellen ook groot genoeg om bijkomende functies zoals luisterspoelen en Bluetooth te ondersteunen.

 

Hoortoestellen in de gehoorgang (ITC), volledig in de gehoorgang (CIC)

ITC-hoortoestellen zitten dieper in de gehoorgang dan IHO-toestellen, maar zijn doorgaans nog steeds zichtbaar voor een externe waarnemer. Deze hoortoestellen vallen minder op en moeten op maat gemaakt worden volgens de vorm van het oor van de gebruiker. Ze bieden een aantal unieke functies die vergelijkbaar zijn met die van de IHO-toestellen, maar zijn toch vooral eenvoudiger.

 

Onzichtbare hoortoestellen in de gehoorgang (IIC)

Onzichtbare hoortoestellen in de gehoorgang worden diep in de gehoorgang geplaatst en zijn onzichtbaar voor externe waarnemers. Door hun diepe plaatsing in de gehoorgang is er minder interferentie van ruis van buiten. Het Lyric-hoortoestel wordt beschouwd als een IIC-toestel en het enige 100% onzichtbare hoortoestel voor langdurig gebruik. Hierdoor worden 2 van de meest gezochte kenmerken in een hoogwaardig hoortoestel verenigd: ongeevenaard horen en gebruiksgemak. Onzichtbare hoortoestellen in de gehoorgang maken gebruik van uw natuurlijke oorstructuur om een uiterst natuurlijk geluid af te leveren. Door hun beperkte grootte kunnen gebruikers ze blijven dragen tijdens hun dagelijkse activiteiten, zodat ze zelfs kunnen vergeten dat ze een hoortoestel gebruiken; dit in tegenstelling tot andere hoortoestellen die om de haverklap ingebracht en verwijderd moeten worden.

 

Bijkomende voordelen van onzichtbare hoortoestellen in de gehoorgang

  • Afstellen bij u thuis - Voor de grote aanpassingen van het hoortoestel kunt u terecht bij uw audicien, maar de meeste IIC-hoortoestellen kunnen door de gebruiker zelf worden afgesteld met behulp van het bedieningsstation of draadloos met een afstandsbediening. Het Lyric-hoortoestel gebruikt de SoundLync-aanpassingstool om het toestel aan en uit te zetten, en om het volume zo nodig te verstellen.
  • Past bij een actieve levensstijl - Door de plaatsing van IIC-hoortoestellen kunnen ze bij de meeste activiteiten en toepassingen gewoon blijven zitten. In veel gevallen kunnen ze gebruikt worden met hoofdtelefoons en normale telefoons, zonder dat extra uitrusting of versterking nodig is. Ze kunnen ook ingestoken blijven tijdens een groot aantal sportactiviteiten, waardoor de gebruiker kan horen tijdens het sporten.
  • Klaar om te achterhalen of een toestel als Lyric geschikt is voor u? Vraag meer informatie aan met behulp van het formulier aan de rechterzijde, een van onze specialisten zal u dan contacteren om al uw vragen te beantwoorden.

 

9 op 10 klanten zijn “erg tevreden” met de geluidskwaliteit van LyricrGebaseerd op een enquête met 100 patiënten die gedurende minstens 30 dagen gebruik hebben gemaakt van Lyric

Lyric OneSourceHearing